Αρχή :: Ενότητες :: ΔΙΑΦΟΡΑ Επιλεγμένα :: Απαντήσεις     
 

Forum

Το παράδειγμα των Ελληνικών Weblog - Από {Alex}

Το παράδειγμα των Ελληνικών Weblog

Από καιρό παρακολουθώ τα Ελληνικά Weblog (Δικτυακά ημερολόγια ) και επιτρέψτε μου να πω μερικά λόγια γιαυτά, όχι τόσο γιατί αμφιβάλλω για την χρησιμότητά τους ή για να κατακρίνω την κατασκευή τους, όσο για κάτι άλλο που νομίζω ότι είναι σημαντικότερο και υποδεικνύει τον επιφανειακό τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε ακόμα στην Ελλάδα το ίντερνετ. Νομίζω ότι όλα αυτά τα "ημερολόγια" είναι ένα γνήσιο παράδειγμα του πόσο αφελώς και απροβληματίστως αντιμετωπίζει ο Νεοέλληνας την τεχνολογία του ίντερνετ. Τελείως επιφανειακά!

Αναφέρω για παράδειγμα μερικά κοινά, κατά πλειοψηφία, χαρακτηριστικά αυτών των ημερολογίων:

1. Απουσία περιεχομένου. Δημιουργεί κάποιος ένα ημερολόγιο (blog ) και στην ουσία το "έχει για να κάθεται"! Απουσιάζουν οι καταχωρίσεις ή αυτές είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Διαπιστώνει δηλαδή μόνος του ο ίδιος ο χρήστης ότι δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει γιατί απλούστατα δεν μπορεί να αποφασίσει με τι υλικό να το γεμίσει. Αποφασίζει τελικά να ασχοληθεί με ανούσιες σκέψεις, κολπάκια, ανέκδοτα και τα παρόμοια.

2. Απουσία κειμένου. Άν μιλήσετε με έναν επαγγελματία κατασκευαστή ιστοσελίδων, θα σας πει ότι οι σελίδες με πολλά γραφικά δεν είναι πλέον της μόδας. Εκείνο που μετράει στο ίντερνετ είναι η πληροφόρηση η οποία είναι και το κατεξοχήν χρήσιμο περιεχόμενο ενός ιστό-τοπου. Το περιεχόμενο δε αυτό, μπορούμε να το προσδώσουμε σε μία ιστοσελίδα μόνον με το κείμενο.

3. Πολλές φωτογραφίες. Θα μου πείτε βέβαια ότι μιά φωτογραφία λέει όσες χίλιες λέξεις! Τι γίνεται όμως με την λειτουργικότητα του ημερολογίου; Πόσο βαρύ γίνεται;

4. Δυσαναγνωσιμότητα. Οι περισσότεροι από τους χρήστες επιλέγουν φανταχτερά και ακαλαίσθητα skin με αποτέλεσμα το στήσιμο της παρουσίασης ενός ημερολογίου να μπερδεύει τον αναγνώστη και να δυσχεραίνει την χρήση του.

Με απλά λόγια, γίνεται λοιπόν φανερό ότι ο Νεοέλληνας χρήστης κατασκευάζει αυτού του είδους τα ημερολόγια περισσότερο για να παίξει παρά για πληροφορήσει ή εν τέλει να εκφραστεί.

Ας μην γελοιόμαστε. Το δικτυακό ημερολόγιο δεν παύει να είναι κι αυτό ένα ημερολόγιο. Χρειάζεται να έχει κανείς βάθος ψυχής για να εκφράσει συναισθήματα, να έχει ενδιαφέροντα που θα τα κουβεντιάσει με άλλους, να έχει εν τέλει άποψη που θα την προβάλλει. Θέλει καρδιά, δουλειά και τόλμη για να μπουν οι λέξεις στην οθόνη, την ίδια δουλειά που θέλουν για να μπουν και στο χαρτί. Αυτή είναι εξάλλου η μεγάλη χρησιμότητα του διαδικτύου. Η επικοινωνία και η πληροφόρηση! Τα παιχνίδια και τα ανέκδοτα έρχονται μετά!


Blue 9 Studios

http://www.pcw.gr/blogs/index.php?blog=306&p=515&more=1&c=1&tb=1&pb=1

 




tip: Όπου η θεληματικοτητα είναι μεγάλη , οι δυσκολίες γίνονται μικρές . (ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ) * F5 για νέο tip

   Πίσω στην προηγούμενη σελίδα






Η Εταιρία | Web Hosting | Domain names | Web Information | Υπηρεσίες | Resellers | Υποστήριξη |
Copyright © 2007–09 4GR.NETWORKS, All rights reserved.